Jdi na obsah Jdi na menu
 


Původ

1. 2. 2010

 

Tento malý křeček měří cca 9-10 cm, jeho tělo je kulaté, ocásek a nohy jsou nápadně krátké, většinou schované pod tělem.

V letní srsti je džungarák šedý s úhořím pruhem a šedivou hranicí mezi tmavší svrchní stranou a bílým bříškem. V zimní srsti je světlejší, v chladu chovaná zvířata mají až na nepatrné zbytky šedé, srst sněhobílou.

Křečík džungarský obývá stepi a tundry jižní a střední Sibiře. Neupadá do zimního spánku, ale je v chladném ročním období aktivní, takže jeho bílé zbarvení je pro něj důležitou ochranou před nepřáteli.        

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA